Diş implantları, yedek diş kökleri olarak hizmet eder ve kaybedilen dişlerin restorasyonunu destekleyerek çene kemiği erimesini durdurmaya veya önlemeye yardımcı olur. İmplantasyon tedavisi protetik (yapay replasman) diş operasyonu olarak sınıflandırılırken, aynı zamanda kozmetik diş cerrahisi olarak da kabul edilmektedir.

Dişlerini kaybettikten sonra, bazı insanlar gülümseyecek veya iletişim kuracak kadar güvende hissetmeyebilir. Ayrıca, diş kaybının neden olduğu ısırma anormallikleri, yeme alışkanlıklarını olumsuz etkileyebilir ve yetersiz beslenme de dahil olmak üzere ikincil sağlık sorunlarına neden olabilir.

Eksik diş kökleri yerine diş implantları, bireylere en sevdikleri yiyecekleri çiğnemek için mücadele etmeden tüketmeleri için ihtiyaç duydukları stabilite ve gücü sağlar. Ek olarak, yüz özelliklerini destekler, çene kemiğini korur ve uyarır ve kemik bozulmasını durdururlar.

İmplant Nedir?

İmplant, vücudun bir parçasının yerine geçebilen bir yapay malzemedir. Diş implantları, kaybedilen dişin yerine yerleştirilir ve vücudun kendi dokusu ile birleşir. Bu sayede diş kaybının oluşturduğu boşluk kapatılır ve diş fonksiyonlarının geri kazanılması sağlanır.

İmplant Çeşitleri Nedir?

  1. Zirkonyum İmplantlar: Zirkonyum adı verilen bir metal alaşımından yapılır. Zirkonyum implantlar diş estetiği açısından daha estetik ve daha dayanıklıdır.
  2. Kompozit İmplantlar Birkaç malzemelerden oluşur. Kompozit implantlar, diş estetiği açısından daha estetiktir, ancak daha az dayanıklıdır.
  3. Endosseöz İmplantlar: Endostal implant olarak da bilinir. Bu tür implantlar, bir ya da birden fazla dişin olmadığı durumlarda uygulanır. Bu implantlar, çene kemiği içerisine yerleştirilir ve bu nedenle ‘kemik içi implantlar’ olarak da adlandırılır. Günümüzde en yaygın olarak kullanılan implant türüdür.
  4. Titanyum İmplantlar: Titanyum adı verilen bir metal alaşımından yapılır. Titanyum implantlar, diş doktorları tarafından sıklıkla kullanılır çünkü sağlam ve dayanıklıdırlar.

İmplant Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanır?

İmplant tedavisi, diş kaybı olan veya dişsiz kalan kişilerde uygulanır. Ayrıca, aşırı kemik erimesi sonucunda tam protez kullanamayanlar ve protez yerleştirilen implantların üzerine oturtularak tutuculuğun artmasını sağlamak isteyenler için de uygun bir seçenektir. Özellikle büyük azı dişlerin kaybında arka bölge dişsiz sonlanıyorsa, hastalara takılıp çıkarılabilen bir bölümlü protez yerine birkaç implant üzerine sabit bir köprü yapılabilir.

Uzun dişsiz boşluklarda ise yapılan köprülerin gövdelerinin uzun olması sorun oluşturmaktadır. Bu nedenle, dişsiz bölgeye uygulanacak bir ya da birkaç implant ile uzun köprülerin desteği ve dayanıklılığı artırılabilir. Tek bir dişin kaybı durumunda ise kaybolan dişin her iki yanındaki dişleri küçültmeye gerek kalmadan eksik diş yerine tek bir implant yerleştirilerek üzerine tek bir kaplama yapılabilir.

İmplant Tedavisi Kimlere Uygulanır?

İmplant tedavisi, çeşitli diş kayıplarına maruz kalmış kişiler için uygulanabilir. Öncelik olarak bu şartlar dahilinde tedavisi yapılmalıdır

  • 18 yaşını tamamlamış kişilerde uygulanabilir
  • Yüz ve çene gelişiminin tamamlandığı durumlarda uygulanır
  • Çene yapısının implant tedavisine uygunluğu kontrol edilir (röntgen çekilerek çene yapısı ve kemik seviyesi incelenir)
  • Diabet gibi sistemik sağlık sorunlarının kontrol altında olduğu kişilerde uygulanabilir
  • Diş eti hastalığı olmayan kişilerde uygulanabilir
  • Kan sulandırıcı ilaç kullanan kişilerin ilacını kestikten sonra uygulanabilir.

Dental İmplantların Avantajları Nelerdir?

  1. Akıcı Konuşma: Uygun olmayan protezler dişlerin kaymasına sebep olur ve konuşmayı zorlaştırır. İmplantlar ise dişlerin kaymasını engelleyerek konuşmayı kolaylaştırır.
  2. Yemek Yeme Kolaylığı: İmplantlar, kaybolan dişlerinizi aratmaksızın doğal dişler gibi işlev görür ve yemeği rahat bir şekilde yeme imkanı sağlar.
  3. Görünüm: Gerçek dişler gibi görünür ve doğal bir estetik sağlar. Ayrıca çene kemiğiyle kaynaşır ve kalıcıdır.
  4. Sağlam Diş Kökü: Kaybolan dişlerin yerine yeni bir kök oluşturur ve çene sağlığını korur.
  5. Özgüven: Kaybettiğiniz dişleri geri vererek gülümsemenizi kurtarır ve kendiniz hakkında daha iyi hissetmenize yardımcı olur.
  6. Dayanıklılık: İmplantlar, ağız hijyeni kurallarına uyulursa, uzun süre ve hatta ömür boyu kullanılabilir.

İmplant Nasıl Yapılır?

İmplant tedavisi, hastaya hafif bir sedasyon verilerek yapılır. Öncelikle tedaviye başlamadan önce hastanın diş ve diş eti durumu detaylı bir şekilde incelenir ve gerekli olan röntgen çekilir. Bu sayede çene kemiklerinin ölçüsü alınır ve implantların yerleştirilmesi için en uygun yer belirlenir. İmplant yerleştirme işlemi iki aşamalı olarak yapılabilir. İlk aşamada implant yerleştirilir ve geçici bir başlık takılır. İkinci aşamada ise implant üzeri diş eti ile kapatılır ve iyileşme için belli bir süre beklenir. Protez başlıkları daha sonra takılır. Bu süreçte geçici bir köprü yerleştirilir ve alt çene için 3 ay, üst çene için 6 ay iyileşme süreci beklenir. Bazen implantlar üzerine yeni yapılan dişler hemen takılabilir ve hasta güvenle gülebilir ve yemek yiyebilir.

İmplant Fiyatları

İmplant fiyatları, implant tipine, implant sayısına, yerleştirilen implantın boyutuna, implant yerleştirilen bölgenin durumuna göre değişebilir. Ortalama olarak bir diş için implant fiyatları 6000-20.000 TL arasında değişebilir. Hemen aşağıdaki tablomuzu inceleyebilirsiniz.

Yerli İmplant Fiyatları

Yerli implant fiyatları, yurt dışındaki implant fiyatlarına göre daha uygun olabilir. Ancak fiyatlar, yerli implant üreticilerinin kullandığı malzeme, teknoloji ve marka değerine göre değişebilir. Ayrıca, implant yerleştirilen bölge ve diş sayısı gibi faktörler de fiyatları etkileyebilir. Ortalama olarak bir diş için yerli implant fiyatları 5000 TL civarında olabilir. Ancak, her durumda fiyatların ne kadar olacağını sadece diş hekiminin yapacağı inceleme sonucunda bilebilir. Bu yüzden implant tedavisi için mutlaka bir diş hekimine başvurmalısınız.

İmplant Tedavisi Fiyatları Neye Göre Değişir?

Implant tedavisi fiyatları, birçok faktöre göre değişebilir. Bu faktörler arasında;

  • İmplant markası: Tedavi sırasında kullanılacak implantın, farklı markalar tarafından üretilen implantların tedavi ücretine direkt etki edebilir.
  • İmplant Tipi: Örneğin Endosseöz implantlar daha pahalı olabilir.
  • Uygulama Yerine Göre: İmplant uygulamasının yapıldığı bölgenin genişliği veya hassasiyeti fiyatları etkileyebilir.
  • Doktor Deneyimi ve Uzmanlığı: Doktorun uygulama deneyimi ve uzmanlığı fiyatları etkileyebilir.
  • Kişinin Sağlık Durumu: Kişinin sağlık durumu ve ekstra tedaviler gerekebilecek durumlar implant tedavisinin fiyatlarını etkileyebilir.
  • Ön Çalışmalar: Ön çalışmalar olarak röntgen çekimleri, tomografi veya diğer tanı yöntemleri gerekebilecek durumlar implant tedavisinin fiyatlarını etkileyebilir.
  • İmplant Sayısı: Yapılacak implant sayısı fiyatları etkileyebilir.
  • Garanti: Implantların garanti süresi fiyatları etkileyebilir.
 

Bursa İmplant

İmplant Diş Fiyatları 2024

Tedavi AdıKDV Hariç Fiyat %8 KDV Dahil Fiyat
İmplant Destekli Hareketli Protezler (Hassas Tutucu Ücreti Hariç – Tek Çene)Lütfen Fiyat Sorunuz Lütfen Fiyat Sorunuz
İmplant Üstü Veneer Kuron (Seramik) (Abutment Ücreti Hariç) Lütfen Fiyat Sorunuz Lütfen Fiyat Sorunuz
İmplant Rehberi (Yarım Çene) Lütfen Fiyat Sorunuz Lütfen Fiyat Sorunuz
İmplant Rehberi (Tam Çene) Lütfen Fiyat Sorunuz Lütfen Fiyat Sorunuz
Kapişon İzalesi – İmplant Üstü Açılması Lütfen Fiyat Sorunuz Lütfen Fiyat Sorunuz
Reimplantasyon Lütfen Fiyat Sorunuz Lütfen Fiyat Sorunuz
Kemik İçi İmplant (Tek Silindirik İmplant Ücreti Hariç) Lütfen Fiyat Sorunuz Lütfen Fiyat Sorunuz
İmplant Çıkartılması Lütfen Fiyat Sorunuz Lütfen Fiyat Sorunuz
Zigoma İmplant (İmplant Ücreti Hariç) Lütfen Fiyat Sorunuz Lütfen Fiyat Sorunuz
Peri-İmplantitis (Cerrahi) (Biomaterial ve Membran Ücreti Hariç) (Tek İmp.) Lütfen Fiyat Sorunuz Lütfen Fiyat Sorunuz
Peri-İmplantitis (Cerrahi Olmayan) (Tek İmp.) Lütfen Fiyat Sorunuz Lütfen Fiyat Sorunuz
Sert doku greftleme ( Greft ücreti hariç ) Lütfen Fiyat Sorunuz Lütfen Fiyat Sorunuz
Sinüs Lifting (Biomateryal Ücreti Hariç)Lütfen Fiyat Sorunuz Lütfen Fiyat Sorunuz
Dilerseniz Diş Hekimleri Birliği fiyatlarına buradan göz atabilirsiniz.
 

    Randevu Formu

    Sıkça Sorulan Sorular

    Her hasta için kişiye özel bir tedavi planı izlenir. İmplant, çene kemiği içine yerleştirilen ve kök anatomisine uygun vida gibi titanyumdan yapılmış bir materyaldir.

    Oda ısısındaki yoğurt, peynir, çorbalar, meyve suları, yumuşak pişirilmiş yumurta, yumuşak et, süt, dondurma, muhallebi ve ekmeğin iç kısmı gibi yumuşak besinler tüketilebilir.

    Özel bir alet yardımıyla kolaylıkla çıkarılabilir.

    Yetersiz kemik kütlesi, kemik kalitesinin yetersiz olması, sigara içme, bazı dizgesel hastalıklar, ağız bakımının kifayetsiz olması

    Diş implantının ömrü ortalama 25 ile 30 yıl içinde değişiklik göstermektedir.

    Operasyondan sonra yüzde oluşan şişliğin geçmemesi. Ağızda yoğun bir koku oluşması İmplant bölgesinde bulunan diş etlerinde kızarıklık.

    Implant vidasının takılmasından sonra, dişin takılması için birkaç faktör dikkate alınır. Öncelikle implant vidasının çene kemiğine tam olarak yerleşebilmesi için yeterli kemik yoğunluğu sağlamak için beklemek gerekir. Bu süreç, vidanın takılmasından sonra yaklaşık 3 ila 6 ay arasında değişebilir. Bu süreçte, implant vidası kemikle kaynaşarak sağlam bir temel oluşturur.

    Daha sonra, implant vidasına abutment adı verilen bir bağlantı parçası takılır. Bu parça, diş protezi veya gerçek dişin implant vidasına yerleştirilmesini sağlar. Abutment takılmasından sonra, kişinin ağzındaki diğer dişlerin durumu ve implant vidasının yerleşimi göz önüne alınarak dişin takılmasına karar verilir.

    Uygulanan buz kompresi 5 dakika tutulup 10 dakika dinlenme arası olarak uygulanmalıdır.

    Sinir zedelenmesi dudak, çene ve yanaklarda his yitirilmesine sebep olur. Ayrıca mevcut dişlerinizin bazılarının da uyuşuk kalmasının etkenlerinden bir tanesidir.

    İmplant sonrası minimum 2 saat boyunca gıda ve sıvı tüketilmemelidir.

    İmplant sonrası çok soğuk ya da oldukca sıcak yemek meşrubat tüketilmemelidir.

    Ayrıca köprünün diş eti hastalığı geliştirme olasılığı, implanta göre daha yüksektir. Köprünün mühim tek avantajı düşük maliyetli olmasıdır sadece implantın daha emin, dayanıklı ve uzun ömürlü

    Normal bir ağrı ise doğrusu implant yerleştirildikten sonra bir rahatsızlık ise yaklaşık 10 gün sürebilir.

    Çocuğumun dişim acıyor demesiyle sabaha kadar uyumadan dr aramış bir anneyim. İyi bir dr bulmanın yanında ona ilk diş dr u deneyimini güzel yaşatma kaygımda var tabiki bu stres beni bitirmişken randevumu aldım ve hiç bilmeden gittim. Pedodonti uzmanı doktorları ile ilk deneyimimizi masala dönüştürdü zor bir dolguyu sıkıntısız travmasız sevgi ve ilgisiyle atlattık. Oğlumun üzülmemesi korkmaması benim için çok kıymetliydi tebrik ediyorum tüm ekibinizi 🙏
    Gülşen Kır

    Sayfamızda sadece bilgilendirme amaçlı içerik yayınlanmıştır. Tedavi edici sağlık hizmetine yönelik içermemektedir. Teşhis ve tedavi için lütfen uzman hekimize başvurun